Chińczyki trzymają się mocno...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario34
    Ambiente
    • 2007
    • 151

puki co kompletuję resztę gratów...kompletny piec i pompę paliwa już mam. Jeszcze antena, kompletny telestart i klimatronic z obsługą webasto. do końca grudnia planuję wszystko mieć i montować ale wiadomo plany to jedno a realia to drugie

Choć mam nadzieję że uda mi się wsio ogarnąć bo od świąt mam 2 tyg urlopu i czeka mnie przeróbka reflektorów, montaż zderzaka po lifcie(zostając przy pre lift lampach) no i webasto
    mario
  • marlej108
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 4976
    • Octavia III (5E3)
    • CJZB 1.2 TSI 86 KM

2013 r. to ciekawa data w motoryzacji, Chiny znowu najwiekszym rynkiem motoryzacyjnym swiata, gdzie sprzedano najwiecej samochodow - ponad 20.000.000 nowych aut.

ten trend o ile nie bedzie jakiejs katastrofy pewnie sie juz utrzyma.

A w Europie samochod produkcji chinskiej Qoros 3 - okazal sie NAJBEZPIECZNIEJSZYM samochodem ze wszystkich testowanych w 2013 r. !!!

Euro NCAP ogłosiło najlepsze auta w swoich klasach spośród testowanych w zeszłym roku. Qoros 3 Sedan nie tylko wygrał w…

podejscie do praw autorskich Chinczycy maja "specyficzne"...

W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.

ale niedlugo moze sie okazac, ze blyskotliwy i pracowity uczen przerosl mistrza... moze stad te durne pseudoekologiczne rozwiazania w samochodach w UE - zeby zatrzymac Chinczykow...
    http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
    Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Ekologie to oni jak tylko beda chcieli to dogonia w rok moze dwa. Nad bezpieczenstwem juz popracowali.

Opony niektorych chinskich producentow posiadaja juz atesty miedzynarodowe tak wiec widac jaka planuja ekspansje.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• t271828
        Elegance
        • 2008
        • 928

Re: Chińczyki trzymają się mocno...

Zamieszczone przez marlej108
        2013 r. to ciekawa data w motoryzacji, Chiny znowu najwiekszym rynkiem motoryzacyjnym swiata,
        A nie tak dawno czytałem w czasopiśmie Magazyn Polski (ktoś pamięta, że takie coś było?), że w Chinach dopuszczono do użytku pierwszy prywatny samochód. Ciekawe który to mógł być rok.

Komentarz

• Octan
          Rider
          • 2006
          • 653

Qoros 3, owszem jest produkowany w Chinach ale jak słyszałem w radio, całe biuro konstrukcyjne opiera się na byłych (czytaj podkupionych) pracownikach europejskich gigantów samochodowych typu BMW, VW itp. Tak czy siak robią postępy i już niedługo namieszają na wielu rynkach.

Komentarz

Pracuję...